Welkom

 

Bijna iedereen maakt het wel eens mee: een moment in je leven dat je niet weet hoe het verder moet. Dit merk je bijvoorbeeld aan gevoelens van somberheid, leegte, spanning, lusteloosheid, zinloosheid. Je voelt de behoefte om op adem te komen, om wat gebeurd is op een rij te zetten, op je in te laten werken en nieuwe aanknopingspunten te vinden voor de toekomst. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat schrijven over herinneringen en moeilijke gebeurtenissen in je leven kan leiden tot zelfinzicht, groei, en een vergroot welbevinden. Door ervaringen om te zetten in verhalen kun je ze verwerken en een plaats  geven.

 

De Universiteit Twente wil onderzoeken of een online zelfhulpcursus Op Verhaal Komen, gebaseerd op autobiografisch schrijven, zorgt voor minder psychisch leed en voor meer welbevinden. Het onderzoek is bedoeld voor mensen van 40 jaar en ouder die last hebben van psychische klachten als somberheid en gespannenheid.

 

We willen u op deze website graag meer informatie geven over het onderzoek en uitleggen wat deelname voor u betekent. Daarna kunt u zelf kiezen of u mee wilt doen aan het onderzoek. Lees de informatie rustig door. Bespreek het met uw partner, vrienden en familie. Als u na het lezen van de informatie nog vragen heeft, kunt u terecht bij de onderzoekers. U vindt de contactgegevens via de knop ‘Contact’ op deze website.

 

Wilt u meer algemene informatie over deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek? Download hier de algemene informatiefolder medisch wetenschappelijk onderzoek.© Cursus Op Verhaal Komen 2012 project van UTwente